Site blog: PPGUSM

Page: ()   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18 ...54   ()
Picture of Nuzul Ashikin Mohamad Saad
by Nuzul Ashikin Mohamad Saad - Friday, 19 October 2012, 12:07 AM
Anyone in the world

Apa pendapat kawan2 bila kita post/komen dlm forum dan trbaca apa yg kita post tu sma dgn org lain?maksudnya ada kwn2 yg copy paste je ayat kita dan post blk dlm forum tu...mcmne pnsyarah nk bg markah ek...

Tags:
Picture of Siti Hajar Zakaria
by Siti Hajar Zakaria - Thursday, 18 October 2012, 11:05 PM
Anyone in the world

kepada semua rakan-rakan..

saya ada draf tugasan untuk sem 2.. harap dapat membantu semua rakan.

Selamat belajar kepada semua.. kene sungguh ckit sem ni agar pointer

sem 2 lebih tinggi berbanding sem 1....caiyok!!! caiyok !!!

Tags:
[ Modified: Saturday, 20 October 2012, 05:37 PM ]
Picture of Enkaiyamah A/P Applasamy
by Enkaiyamah A/P Applasamy - Thursday, 18 October 2012, 04:46 PM
Anyone in the world

Saya major Pendidikan Awal Kanak-kanak. Bolehkah saya membuat pencerapan  keatas guru BM dan BI (saya dari sekolah Tamil).Minta bantuan dari mana-mana pihak. Sya pelajar K4 .Terimakasih.

[ Modified: Saturday, 20 October 2012, 09:46 PM ]
Picture of Norhashimah Dahaman
by Norhashimah Dahaman - Thursday, 18 October 2012, 10:51 AM
Anyone in the world
Minta penyelaras kursus KRT 3013 Group Kota Baharu mengubah nama saya ke Group Pulau Pinang G2 dengan segera kerana tidak dapat masuk ke ruangan forum dan tiada markah kuiz dipaparkan .saya risau jika berlaku gangguan pemarkahan dan tidak dapat menjawab forum.Sekian Terima Kasih.
Tags:
Picture of Fadzillah Muhamad
by Fadzillah Muhamad - Thursday, 18 October 2012, 01:19 AM
Anyone in the world

Ada terdengar daripada beberapa sumber,masih ada rakan-rakan guru yang belum membayar harga modul.Mungkin disebabkan tak sempat mbeli wang pos sebelum sesi kuliah pertama dulu.Sebenarnya bayaran'cash'pun diterima.Rasanya,rakan-rakan yang tak sempat tu memang  berniat nak bayar semasa sesi kuliah kedua nanti.Kalau tak,kita sudah dikira berhutang.Setiap hutang wajib dibayar..bukan kerana takut dipotong markah, tapi takut dihitung olehNya.RM10 setiap modul bukan suatu nilai yang besar berbanding dengan perjuangan kita.Mudah-mudahan kita mendapat keberkatan dan rahmatNya.

Picture of Fazilah Awang
by Fazilah Awang - Tuesday, 16 October 2012, 12:00 PM
Anyone in the world

Perimeter ialah ukuran panjang keliling sesuatu objek, kawasan atau rajah. Berasal darpada perkataan Greek peri (keliling) dan meter (hitung). Boleh juga digunakan samaada untuk laluan atau panjang dan boleh dianggap sebagai ukur lilit sesuatu bentuk.

Perimeter untuk bulatan dipanggil lilitan. Dalam bidang Matematik bulatan ditakrifkan sebagai lokus bagi titik yang bergerak dari satu titik tetap pada jarak malar. Jarak tersebut dikenali sebagai jejari yang lazimnya ditandakan dengan simbol atau r , manakala titik tetap tersebut dikenali sebagai titik tengah atau pusat yang lazimnya ditandakan dengan simbol O atau θ.

Dua kali ganda jejari dikenali sebagai diameter. Diameter boleh juga ditakrifkan sebagai tembereng garis yang melalui titik tengah dengan kedua-duanya menyentuh hujung bulatan.

Perimeter bagi bulatan juga dikenali sebagai lilitan atau ukur lilit. Jika panjang jejari diberikan, panjang lilitan p bagi suatu bulatan boleh dihitung dengan menggunakan rumus p = 2Πj dimana 2 pai radius / jejari atau jika diameter diberikan p = Πd dimana pai diameter.

 

 

Tags:
SHASHA SHAKIERAH
by Shakirah Rashid - Tuesday, 16 October 2012, 12:06 AM
Anyone in the world

Assalamualaikum wbt.. dan salam sejahtera.

Alhamdulillah, berjaya juga mencari ruang untuk upload bahan2 yang diberikan oleh Dr Syed Zainal utk para pelajar Major Pengajian Melayu.... Semoga perkongsian ini dapat dimanfaatkan oleh kita semua dalam menimba ilmu. Insyallah~

Diharapnya cikgu-cikgu sekalian sudi download semua bahan2 yang diletakkan di sini. Sekian, dimaklumkan.

[ Modified: Tuesday, 16 October 2012, 12:16 AM ]
Picture of Khalsom Abu Sahid
by Khalsom Abu Sahid - Monday, 15 October 2012, 10:21 AM
Anyone in the world

Akhir tahun tugas guru bertambah sibuk..Tapi dalam kesibukan kita juga sebagai pelajar kena pastikan tugasan kita di hantar mengikut waktu yang ditetapkan.Tugasan yang paling awal power point KPD3026 pada 3/11/2012

Tags:
[ Modified: Monday, 15 October 2012, 10:21 AM ]
Picture of Faridah Hanim Bt. Khalid
by Faridah Hanim Bt. Khalid - Sunday, 14 October 2012, 06:04 PM
Anyone in the world

saya nak tanya bgaimana nak dapatkan surat tawaran usm dari website. sy dah try tapi tak dpt. pihak admin kata ambil dari website. tlg bantu sy sb borang perjanjian sy tak settle lg. t kasih

Picture of Apzan Abdul Rahman
by Apzan Abdul Rahman - Sunday, 14 October 2012, 12:47 PM
Anyone in the world

Apa yang dinyatakan dalam tugasan dan projek, powerpoint perlu di hantar pada perjumpaan yang ke-4 tapi pada kelas ke-2 kami mendapat maklumat bahawa powerpoint perlu di hantar pada perjumpaan ke-3 dimana kenyataan tersebut boleh rakan-rakan bantu saya... Pulau Pinang

Page: ()   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18 ...54   ()